Dankbaar

 

Dankbaar.

Wanneer ik terug kijk naar de afgelopen maanden, dan zijn er heel wat dingen waar ik als mens dankbaar voor ben.

Los van waar Paulus over spreekt in 1 Tessalonicenzen 5:18 zijn we als mens, gelovig of ongelovig, christen of moslim, sporter of zakenman, huisman of zelfstandig ondernemer, vaak genoeg dankbaar voor ‘the little things in life’. Denk aan je gezondheid, denk aan je woning, denk aan je baan, denk aan de relaties die je hebt. Genoeg om dankbaar voor te zijn, en tegelijkertijd zullen er nog zoveel dingen in jouw leven zijn waar je niet echt dankbaar voor kan zijn.

Het verlies van een dierbare, strijden met je eigen gezondheid, vechten voor je huwelijk, zaken die misgaan, je hoofd boven water houden. Zo tegenstrijdig wanneer we zeggen dat we dankbaar zijn voor ons leven.

Terugkomend op waar Paulus over spreekt in het bijbel gedeelte, waarin hij de gemeente aanmoedigt om God altijd te bedanken, wat er ook gebeurt. Want dat is wat God van jullie wil nu jullie bij Jezus Christus horen. Lijkt dit een onmogelijke en onhaalbare houding. Dit is niet reëel, dit is niet eerlijk, en toch durft Paulus dit te schrijven naar de gemeente.

Waarom? Omdat Paulus dit door de harde lessen in zijn leven had geleerd. In zijn successen en in zijn grootste falen, in gevangenschap en midden op het plein, in rijkdom en armoede, in zijn eigen pijn en in de genezing van anderen, Paulus had geleerd om God altijd te bedanken wat er ook gebeurt. Zijn ontdekking was, dit is Gods wil wanneer we nu bij Jezus Christus horen.

Paulus moedigt in dit gedeelte de gemeente aan, dus dat betekent dat we als kerk onderweg zijn. Je zult aangemoedigd worden wanneer je aan de start staat of onderweg bent. Mij lijkt het niet logisch wanneer je aangemoedigd wordt door anderen wanneer je al voorbij de finish bent.

Hiermee wil ik je bemoedigen.

Dank God altijd, want dat is de wil van God nu je bij Jezus Christus hoort maar besef dat je onderweg bent en dat je wordt aangemoedigd door anderen die ons voorgegaan zijn. Het is soms lastig en oneerlijk voor je gevoel maar het is dan ook een proces van vallen en opstaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *